Formació d'agents dels cossos de seguretat

Escrito por GEVHA/PRODA/GUB. Publicado en Formación de Cuerpos Policiales.

urbanaHome

proda.urbanalink.coalition.1Formació d'Agents dels Cossos de Seguretat. Programa de Formació de Policia Local

El projecte planteja com a objectiu general afavorir la convivència ciutadana, ajudant a resoldre situacions més o menys problemàtiques amb els animals. Principalment l'actuació és en relació als animals de companyia però per extensió, repercuteix a totes les espècies que estan en més o menys contacte amb els i les ciutadanes. 

Per assolir aquest objectiu es pretén que els i les agents locals coneguin amb profunditat els temes de legislació, zoonosis, conducta i maneig d'animals, per tal de permetre una interpretació correcta davant d'una determinada situació i així actuar d'una forma segura i adequada. Els agents han de disposar igualment d'informació sobre les implicacions i repercussions dels animals de companyia entre les persones, les problemàtiques més freqüents, podent reconèixer el seu valor com indicadors de conductes asocials i també els beneficis que aporten al benestar humà. 

OBJECTIUS

· Formar els i les agents de la policia local en les lleis i normatives que regulen la tinença i protecció dels animals, a nivell estatals, autonòmic i local. 

· Dotar de coneixement del llenguatge, comunicació i comportament animal, per tal de potenciar un maneig eficaç i una actuació segura en qualsevol situació.

· Conèixer els fonaments bàsics sobre zoonosi per a poder informar a la població en general. 

· Conèixer els recursos per a animals abandonats (refugis, centres de recuperació de fauna, colònies de gats, cercadors animals perduts/trobats, etc.)

· Detectar indicadors de conductes violentes en persones a través del maltractament als animals, com a predictor de desajustament social.

· Els animals com éssers d'ajuda pel treball humà. Relacions amb teràpies d'integració social, teràpies curatives, reforç per treballs policials, etc. 

METODOLOGIA

 
Les intervencions de cada ponent seran en format d'exposició informativa, després de la qual s'estimularà la participació individual i del grup. Tot això serà recolzat pels següents recursos didàctics: 

- Dossier dels resums de les ponències per a cada assistent i legislació consultada.

- Diapositives power point per il·lustrar les exposicions.

- Vídeos informatius i didàctics.

- Exposició de casos pràctics. 

- Material de consulta per resoldre dubtes o aconseguir informacions complementàries.


Hits: 2158

Escribir un comentario

Código de seguridad
Refescar