IDENTIFICA les diferents formes de violència

Escrito por Nuria Querol i Viñas.

formes violenciaLa violència afecta a totes les edats i classes socials, nivells econòmics i educatius. La violència no és un acte puntual, sinó un procés que es va instaurant i cronificant amb el temps, per la qual cosa cal detectar-la precoçment i prevenir-ne el desenvolupament, manteniment i seqüeles. Les situacions de violència no s’aturen espontàniament, sinó que es repeteixen i poden agreujar-se. Cap persona ha de viure amb por, insultada, maltractada o amenaçada. Si et trobes en una relació de parella amb violència no ho dubtis, consulta al teu metge/essa de família,infermer/a o treballador/a del CAP, ells/es t’ajudaran a sortir de dubtes i t’orientaran a trobar solucions als teus problemes.

INFORMA’T, IDENTIFICA  LES DIFERENTS FORMES DE VIOLÈNCIA I MALTRACTAMENT I ACTUA PER PODER SER TU MATEIXA

PSICOLÒGICA: Conductes que generen en la dona pèrdua d’autoestima i patiment, com ara les amenaces, humiliacions, exigències d’obediència, intent de convèncer la dona que és culpable de qualsevol problema, els insults, control de sortides, aïllament, humiliacions en públic, desqualificacions continuades, la destrucció d’objectes o béns, maltractament als animals de companyia...

FÍSICA:   Actes no accidentals que provoquin danys en el cos de la dona com ara bufetades, cops, empentes, pallisses, talls, ferides, fractures, cremades, o fins i  tot, l’assassinat.

SEXUAL: Obligació de mantenir relacions sexuals contra la voluntat de la dona, tant si son completes com incompletes.

SOCIAL: El maltractador va allunyant la dona de la sevafamília, amics i entorn.

ECONÒMICA: Control de l’accés als diners i béns de consum encara que la dona sigui independent econòmicament.

Comissió Sanitària Contra la Violència de Gènere i Intrafamiliar de Sant Cugat del Vallès

 
Hits: 1756

Escribir un comentario

Código de seguridad
Refescar