Un programa atenderá las víctimas de violencia doméstica y sus animales

Escrito por Diari de Sant Cugat.

Un programa atendrà víctimes de violencia de gènere i els seus animals
diari_st_cugat_maig_2010_sm


Multidisciplinari. La Comissió de Violència de Gènere del CAP Sant Cugat-Valldoreix (Hospital Universitari Mútua de Terrassa) està treballant per implantar el mes vinent un programa multidisciplinari d’atenció a les dones víctimes de violencia de gènere i els seus animals, segons ha explicat la metgessa del CAP Valldoreix i membre de la comissió Núria Querol.

El programa posarà en contacte els centres sanitaris i el servei municipal de la dona amb centres veterinaris i associacions com ara El Cau Amic i la Fundació Altarriba per detectar posibles casos de violencia envers les dones. “Estudis indiquen que un 86% de les dones maltractades expliquen episodis de maltractament als seus animals, i això fa que puguin retardar la fugida de la llar per por a represàlies sobre l’animal o per no tenir un lloc segur on deixar-lo”, explica Querol, experta en maltractament en persones i animals.

Actualment, la comissió està elaborant els protocols i han començat contactes amb clíniques veterinàries perquè denunciïn posibles situacions de violencia contra la dona arran de maltractaments a les mascotes. Així mateix, es treballa amb associacions de defensa d’animals per elaborar un dispositiu d’acollida dels animals.

N. Gutiérrez. Diari de Sant Cugat 7/5/2010.