Obama vol enviar a Madrid James Costos, gai i antitaurí

Escrito por LA VANGUARDIA.

Del negoci de la tele a l'ambaixada a Espanya

MARC BASSETS
Washington. Corresponsal
Un alt executiu de televisió, homosexual i defensor dels animals és el probable candidat de Barack Obama per convertir-se en ambaixador dels Estats Units a Espanya. James Costos, que, amb la seva parella, va recaptar milions de dólars per a la reelecció del president nord-americà el 2012, reemplaçaria Alan Solomont, que tampoc no era diplomátic de carrera  va arribar al cárrec, el 2009, després de participar en el financament de l'elecció d'Obama. El nomenament de Costos encara no és oficial, pero la Casa Blanca ja ha iniciat les gestions per obtenir de Madrid el plácet, segons va informar ahir l'agencia Efe.

james.costos.jpg
 
Abans d'assumir él càrrec, el nominat ha de ser confirmat pel Senat dels EUA. Costos, graduat el 1985 en Ciencies polítiques a la Universitat de Massachusetts, és vicepresident de vendes i llícències globals d'HBO, la cadena per cable coneguda per les seves series de qualitat. També pertany al consell d'administració de l'organització de protecció dels animals The Human Society of the United States, que s'ha destacat, entre altres causes, per la lluita contra les corrides de toros a Espanya.
 
En un missatge recent, el president de l'organització, Wayne Pacelle, animava els seus seguidors a pressionar el Govern espanyol perqué no declarés els toros patrimoni cultural. "Estimes Espanya?, odies les corrides de toros? Envia un missatge a l'ambaixada d'Espanya", Costos i la seva parella, el reconegut decorador d'interiors Michael Smith, tenen tres gossos "recollits en situacions abusives", segons la pàgina web de The Human Society of the United States. 

És habitual als EUA que els presidents recompensin amb ambaixades persones que hagin contribuït a la seva victòria. Després de la reelecció d'Obarna, al novembre, The Washington Post va explicar que la comunitat homosexual, molt activa en la campanya, esperava que el president nomenés un membre del Gabinet o un ambaixador en un país del G-20 que fos obertament gai o lesbiana. L'esmentat article esmentava com a possibles candidats Costos i Smith, als quals descrivia com una power couple, una parella poderosa.
 
Costos i Smith van acollir en les seves residències de Los Angeles actes de recaptació per a Obama. Smith va remodelar per al president el despatx oval de la Casa Blanca "L'elecció de Costos com a ambaixador -va escriure al maig la publicació The Hollywood Reporter- posaría una parella gai d'alt relleu en un cárrec clau".


artículo original: LA VANGUARDIA
Adjuntos:
ArchivoDescripciónTamaño
Descargar este archivo (embaixador.america.a.madrid.jpg)embaixador.america.a.madrid.jpg 345 kB
Hits: 1326

Escribir un comentario

Código de seguridad
Refescar